Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

6.5. -10.5.2024

Pondělí
Přesnídávkachléb, ajvarová pomazánka, jablko, mléko 1ab,7
Polévkazeleninová s jáhly 1a,9
Obědmozeček s vejci, brambory, okurkový salát, čaj 3,7
Svačinachléb, pomazánka řecká, paprika,čaj 1a,7
Úterý
Přesnídávkakrupicová kaše, banán, caro 1a,7
Polévkapórková 1a
Obědhovězí štěpánská,rýže, čínské zelí, čaj 1a
Svačinachléb, hermelínová pomazánka,rajče,čaj 1a,7
Středa
Přesnídávka
PolévkaSTÁTNÍ SVÁTEK
Oběd
Svačina
Čtvrtek
Přesnídávkachléb, rybičková pomazánka, ředkvička, hrozno, granko 1a,4,7
Polévkafazolová 1a,9
Oběddebrecínský guláš, celozrn.těstpviny, čaj 1a
Svačinakukubageta, pažitková pomazánka, hruška, čaj 1ab,7
Přesnídávkasluneč. chléb,tvaroh s paprikou, zeleninový talíř, karamelové mléko 1abcd,7
Polévkačesneková 1a
Obědtreska na másle, bramborová kaše, míchaný salát, čaj 4,7
Svačinachléb, máslo,vejce, kedluben, čaj 1ab,4,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.