Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

14.10. -18.10.2024

Pondělí
Přesnídávkachléb, kapiová pomazánka, okurka, jablko, mléko 1ab,7
Polévkakrupicová s vejcem 1a,3
Obědkoprová omáčka, brambory, vejce, čaj 1a,3,7
Svačinatoastový chléb, pomazánka ajvarová, paprika, čaj 1a,7
Úterý
Přesnídávkarohlík, máslo,zeleninový talíř, bílá káva 1a,7
Polévkazeleninový vývar s tarhoňou 1a,9
Obědznojemský guláš, celozrnné těstoviny , čaj 1a
Svačinachléb, celerová s tvarohem, rajče, čaj 1a,7,9
Středa
Přesnídávkachléb, šlehaná mandava, hrozno, granko 1a,7
Polévkapórková 1a,7
Obědjáhlový nákyp s ovocem, čaj 1a,7
Svačinachléb, pomazánka zeleninová, okurka, čaj 1ab,7
Čtvrtek
Přesnídávkaloupák, banán, bikava 1a,7
Polévkakuřecí vývar s nudlemi 1a,9
Obědvepřové na žampionech, rýže, okurkový salát, čaj 1a
Svačinafénix, pomazánka z parenice, paprika, hruška, čaj 1ab,7
Přesnídávkaslun.chléb, , tuňáková pomazánka, rajče, mandarinka, ochucené mléko 1abcd,4,7
Polévkacizrnová 1a,9
Obědkrůtí na česneku, brambory, mrkvový salát s ananasem, čaj 1a,7
Svačinachléb, falešný humr, okurka, jablko , čaj 1ab,7,9

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.