Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

15.4. -19.4.2024

Pondělí
Přesnídávkachléb,čokomáslo, jablko, mléko 1ab,7
Polévkakmínová s kapáním 1a,9
Obědčočka na kyselo, vejce,kys. zelí, čaj 1a,3
Svačinachléb, pomazánka z olejovek, paprika,čaj 1a,4,7
Úterý
Přesnídávkachléb,kapiová pom., ředkvička, hruška, vanilkové mléko 1ab,7
Polévkazeleninová s jáhly 1a,9
Obědvepřový guláš, celozrnné těstoviny, čaj 1a
Svačinachléb, pomazánka z taveného sýra, kedluben,čaj 1a,7
Středa
Přesnídávkakrupicová kaše, banán, caro 1a,7
Polévkakroupová 1a,9
Obědkrůtí na česneku, brambory, mrkvový salát, čaj 1ab
Svačinakukubageta, falešný humr,,rajče, jablko, čaj 1a,7,9
Čtvrtek
Přesnídávkarohlík, máslo, zeleninová talíř, melta 1ab,7
Polévkakuřecí vývar s nudlemi 1a,9
Obědhovězí na slanině, jasmín.rýže, okurkový salát, čaj 1a,7
Svačinaveka, chodská pomazánka, okurka, čaj 1ab,3,7
Přesnídávkasluneč. chléb,celerová pom. s tvarohem, paprika, kiwi, bikava 1abcd,7
Polévkačesneková 1a,9
Obědvdolky s povidly a tvarohem, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, máslo, vejce, rajče, čaj 1ab,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.