Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

20. 5. – 24. 5. 2019

Pondělí
Přesnídávkachléb, medové máslo, jablko, mléko 1ab,7
Polévkazeleninová polévka s kuskusem 1a
Obědkoprová omáčka, vajíčko, brambory, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, tuňáková pomazánka,kedlubna, hruška,čaj 1ab,4,7
Úterý
Přesnídávkajáhlový dezert, banán, Caro 1a,7
Polévkakapustová polévka 1ac
Obědhovězí tokáň, rýže, čaj 1a
Svačinachléb, sýrová pomazánka s celerem, okurka, čaj1ab,3,7,9
Středa
Přesnídávkaklíčkový rohlík, máslo, hrozno, Granko 1abc,7
Polévkahovězí polévka s krupkami 1a
Obědpečené kuře, brambory, rajčatový salát, čaj 1a
Svačinachléb, špenátová pomazánka, paprika, kiwi, čaj 1ab,3,7
Čtvrtek
Přesnídávkachléb, lučinová pomazánka, okurka, hruška, bílá káva 1ab,7
Polévkarýžová polévka se zeleninou
ObědItalský guláš, bulgur, čaj 1a,7
Svačinachléb, pomazánka z pařeného sýra, ředkvička, čaj 1ab,7
Přesnídávkaslun.chléb,tvaroh s mrkví,kedlubna, banán, kar.mléko 1abcd,7
Polévkacizrnová polévka 1a
Obědbylinkový filet, brambory, okurkový salát, čaj 1a,3,4,7
Svačinachléb, máslo, vejce, rajče, jablko, čaj 1ab,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Jana Homolková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce na svačinu se v rámci týdne může změnit.