Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

6.2. - 10.2.2023

Pondělí
Přesnídávkachléb, ředkvičková pomazánka, okurka, banán, granko 7
Polévkabramborová 1a,9
Obědzapečená brokolice, brambor, míchaný salát, čaj 1a,3
Svačinachléb, pomazánka z olejovek, paprika, čaj 1abc,4,7
Úterý
Přesnídávkachléb, řecká pomazánka, zeleninový talíř, caro 1ab,7
Polévkagulášová 1a
Obědvepřová játra, rýže, čaj 1a
Svačinachléb, máslo, jablko, čaj 1abc,7
Středa
Přesnídávkaloupák, jablko, mléko 1a,7
Polévkazeleninová s kroupami 9
Obědpečené krůtí, bramborový knedlík, zelí, čaj 1a,3
Svačinachléb, pomazánka z krabích tyčinek, rajče, pomeranč, čaj 1ab,4,7
Čtvrtek
Přesnídávkakrupicová kaše, hrozno, bílá káva 1a,7
Polévkahráškový krém 1
Obědhovězí na slanině, brambory, míchaný salát, čaj 1a
Svačinachléb, špenátová pomazánka, zeleninový talíř, čaj 1a,3,7
Přesnídávkasluneč. chléb, tvaroh s kapií, okurka, kiwi, karam. mléko 1abcd,7
Polévkazeleninová s rýží 1a
Obědčočka se zeleninou, kyselá okurka, čaj 1a,4,7
Svačinachléb, hermelínová pomazánka, kedlubna, čaj 1ab,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Pechová
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.