Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

16.5.- 20.5.2022

Pondělí
Přesnídávkachléb, čokomáslo, banán, mléko 1ab,7,8b
Polévkapolévka pohanková 9
Obědzeleninové rizoto, míchaný salát, čaj 1a,3,7
Svačinafénix, rybičková pomazánka, zeleninový talíř, čaj 1ab,4,7
Úterý
Přesnídávkatvaroháček, hrozno, bikava 1ab,7
Polévkapolévka z jarní zeleniny 9
Obědsegedínský guláš, houskový knedlík, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, zeleninová pomazánka, okurka, čaj 1ab,3,7
Středa
Přesnídávkachléb, ředkvičková pomazánka, paprika, granko 1ab,7
Polévkapolévka cibulová 1a,3,9
Obědhovězí znojemská, rýže, okurkový salát, čaj 1a
Svačinachléb, sýrová pomazánka s celerem, rajče, čaj 1a,3,7,9
Čtvrtek
Přesnídávkarohlík, máslo, zeleninový talíř, melta 1a,7
Polévkapolévka hrachová 1a
Obědkuřecí paprikáš, bulgur, čaj 1a,7
Svačinachléb, falešný humr, okurka, jablko, čaj 1ab,3,7
Přesnídávkaslunečnicový chléb, tvaroh s vejci, rajče, kiwi, ochucené mléko 1abcd,3,7
Polévkapolévka gulášová 1a
Obědvdolky z trouby, čaj 1a,3,7
Svačinaveka, bylinková pomazánka s mrkví, čaj 1ab,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Pechová
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.