Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

17. 11. – 21. 11. 2018

Pondělí
Přesnídávkachléb, čokoládové máslo, hruška, mléko 1,7,8
Polévkakvětáková polévka
Obědzeleninové rizoto, salát z čínského zelí, čaj
Svačinachléb, tuňáková pomazánka, paprika, jablko, čaj 1,4,7
Úterý
Přesnídávkavánoční pletýnka, banán, bílá káva 1,7
Polévkapolévka z vajíčkové jíšky 1,3
Oběditalský guláš, těstoviny, čaj 1,7
Svačinachléb, kapiová pomazánka, ředkvička, pomeranč, čaj 1,3,7
Středa
Přesnídávkadědova houska, máslo, mandarinka 1,7
Polévkapórková polévka s ovesnými vločkami 1
Obědkuřecí řízek, brambory, rajčatový salát, čaj 1,3,7
Svačinachléb, cizrnová pomazánka, kedlubna, hrozno, čaj 1,7
Čtvrtek
Přesnídávkaovocný tvaroh, jablko, bikava 1,7
Polévkašpenátová polévka 1
Obědhovězí přírodní roštěná, bulgur, čaj 1
Svačinachléb, tofu jako humrový krém, rajče, hruška, čaj 1,3,6,7
Přesnídávkaslun.chléb, tvaroh s rajčaty, okurka, jablko, kar.mléko 1,7
Polévkahrachová polévka 1
Oběddukátové buchtičky, čaj 1,7
Svačinachléb, máslo, vajíčko, paprika, banán, čaj 1,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, atd.)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z nich
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z nich
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Jana Homolková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce na svačinu se v rámci týdne může změnit.