Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

21. 1. – 25. 1. 2019

Pondělí
Přesnídávkachléb, kapiová pomazánka, okurka, hruška, mléko 1,7
Polévkazeleninová polévka s bulgurem 1
Obědkvětákové smaženky, brambory, rajč.salát, čaj 1,3,7
Svačinachléb, pomazánka z olejovek, kedlubna, jablko, čaj 1,4,7
Úterý
Přesnídávkajáhlový dezert, banán, bílá káva 1,7
Polévkabramboračka 1
Obědvepřové na žampionech, rýže, čaj 1,7
Svačinachléb, hermelínová pomazánka, ředkvička, hrozno, čaj 1,7
Středa
Přesnídávkaklíčkový rohlík, máslo, mandarinka, malkao 1,7
Polévkagulášová polévka 1
Obědpečené kuře, brambory, okurkový salát, čaj 1,7
Svačinachléb, zeleninová pomazánka, kedlubna, hruška, čaj 1,3,7
Čtvrtek
Přesnídávkaloupák, kiwi, bikava 1,7
Polévkazeleninová polévka s obilnými vločkami 1
Obědmexický guláš, těstoviny, čaj 1
Svačinachléb, pomazánka z uzeného tofu, rajče, pomeranč, čaj 1,6,7
Přesnídávkaslun.chléb,tvaroh s kapií, okurka, jablko, jah.mléko 1,7
Polévkahrachová polévka 1
Obědrybí filé, brambory, salát z čínského zelí, čaj 1,3,4,7
Svačinachléb, máslo, strouhaný sýr, paprika, banán, čaj 1,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek (pšenice, žito, ječmen, atd.)
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z nich
8) Skořápkové plody a výrobky z nich
9) Celer a výrobky z nich
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Jana Homolková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce na svačinu se v rámci týdne může změnit.