Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

24.3. -28.3.2025

Pondělí
Přesnídávkachléb, pomazánka mrkvová, jablko, mléko 1ab,7
Polévkajáhlová se zeleninou 1a,9
Obědrestovaná zelenina, brambory, vejce, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, pomazánka kapiová, okurka, čaj 1a,7
Úterý
Přesnídávkatvaroháček, mazanec, pomeranč, bikava 1a,3,7
Polévkabramborová 1a,9
Obědhovězí v rajské omáčce, kolínka, čaj 1a
Svačinaveka, falešný humr, mrkev, čaj 1a,7,9
Středa
Přesnídávkachléb, tuňáková pomazánka, zeleninový talíř, granko 1a,4,7
Polévkabatátový krém s křupinkami 1a,7
Obědvepřové kostky s pórkem a cuketou, bulgur, okurkový salát, čaj 1a
Svačinachléb, pomazánka z kuřecího masa, rajče, jablko, čaj 1ab,7
Čtvrtek
Přesnídávkaloupák, banán, ochuc.mléko 1a,3,7
Polévkahrstková 1a
Obědřecký guláš z krůtího masa, jasmínová rýže, čínské zelí, čaj 1a
Svačinafénix, šlehaná matylda, kedluben, čaj 1ab,7
Přesnídávkaslun.chléb, tvaroh s medvědím česnekem, hrozno, caro 1abcd,7
Polévkacibulová s bramborem 1a
Obědlosos na másle, bramborová kaše, mrkvový salát s ananasem, čaj 1,4,7
Svačinachléb, máslo, vejce, paprika, čaj 1ab,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.