Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

8. 7. – 12. 7. 2019

Pondělí
Přesnídávkachléb, medové máslo, meruňka, mléko 1ab,7
Polévkajáhlová polévka se zeleninou 1a
Obědkoprová omáčka, brambory, vajíčko, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, pomazánka z taveného sýra, ředkvička, jablko,čaj 1ab,7
Úterý
Přesnídávkachléb, mrkvová pomazánka, paprika, jahody, bikava 1ab,7
Polévkacibulačka
Obědhovězí guláš, těstoviny, čaj 1a
Svačinachléb, máslo, zeleninová obloha, čaj 1ab,7
Středa
Přesnídávkaklíčkový rohlík, máslo, banán, malkao 1abc,7
Polévkagulášová polévka 1a
Obědsekaná, brambory, okurkový salát, čaj 1a,3
Svačinachléb, kapiová pomazánka, rajče, hruška,čaj 1ab,3,7
Čtvrtek
Přesnídávkapudink, hroznové víno, melta 1ab,7
Polévkapolévka z vaječné jíšky 1a,3
Obědkuřecí na paprice, bulgur, čaj 1a,7
Svačinachléb, pomazánka z krabích tyčinek s ředkv., okurka, čaj 1ab,3,4,7
Přesnídávkaslun.chléb,tvaroh s kapií, rajče, jablko, jah.mléko 1abcd,7
Polévkazeleninová polévka s kuskusem 1a
Obědbuchtičky s vanilkovým krémem, čaj 1a,4
Svačinachléb, máslo, strouh.sýr, kedlubna, hruška, čaj 1ab,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Jana Homolková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce na svačinu se v rámci týdne může změnit.