Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

29. 6. – 3. 7. 2020

Pondělí
Přesnídávkachléb, lučinová pomazánka, jablko, mléko 1ab,7
Polévka zeleninová polévka s jáhlami 9
Oběd fazolky na smetaně, brambory, vajíčko,čaj 1a,3,7
Svačinachlebánek, pomazánka z olejovek, kedlubna, čaj 1abc,4,7
Úterý
Přesnídávkaloupák, hruška, vitakáva 1a,7
Polévkavločková polévka se zeleninou 1d,9
Obědrizoto, mrkvový salát s jablky, čaj
Svačinachléb, sýrová pomazánka s bylinkami , okurka, čaj 1,7
Středa
PřesnídávkaMŠ uzavřena
Polévka
Oběd
Svačina
Čtvrtek
PřesnídávkaMŠ uzavřena
Polévka
Oběd
Svačina
PřesnídávkaMŠ uzavřena
Polévka
Oběd
Svačina

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Jana Homolková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.