Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

17.6. -21.6.2024

Pondělí
Přesnídávkachléb, medové máslo,jablko, mléko 1ab,7
Polévkapórková 1a,7
Obědkvětákové placky, brambory, míchaný salát, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, kapiová pomazánka, paprika, čaj 1a,7
Úterý
Přesnídávkajáhlový desert, hrozno, granko 7
Polévkafazolová 1a
Obědkuře na paprice, celozr.těstoviny, čaj 1a,7
Svačinafénix, lučinová pomazánka, ředkvička, čaj 1a,7
Středa
Přesnídávkaloupák, banán, bikava 1a,7
Polévkazeleninová s rýží 1a,9
Obědvepřové, brambory, dušená mrkev, čaj 1a
Svačinaveka, sýrová s celerem, rajče, čaj 1ab,7,9
Čtvrtek
Přesnídávkarohlík, máslo, zeleninový talíř, melta 1a,7
Polévkašpenátová 1a,7
Obědznojemský guláš, rýže, čaj 1a
Svačinachléb, pom. z červené čočky, okurka, jablko, čaj 1ab,7
Přesnídávkasluneč. chléb, tvaroh s mrkví, hruška, ochuc. mléko 1abcd,7
Polévkakuřecí vývar s nudlemi 1a,9
Obědfilé, bramborová kaše, okurkový salát, čaj 1a,4,7
Svačinachléb, pomazánka z taveného sýra, kedluben, čaj 1ab,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.