Obrázek se nahrává...Zavřít

 

Jídelníček

21.10. -25.10.2024

Pondělí
Přesnídávkachléb, čokomáslo, hruška, granko 1ab,7
Polévkabramborová 1a
Obědzeleninové placičky, brambory, okurkový salát, čaj 1a,3
Svačinachléb, pomazánka řecká, mrkev, jablko, čaj 1a,7
Úterý
Přesnídávkajáhlový desert, banán, caro 1a,7
Polévkapolévka rýžová se zeleninou 1a,9
Obědhovězí frankurtská, celozrnné těstoviny , čaj 1a
Svačinakukubageta, rybí pomazánka, kedlubna, čaj 1a,4,7
Středa
Přesnídávkarohlík, máslo, mandarinka, mléko 1a,7
Polévkahrstková 1a
Obědmoravský vrabec, bramborový knedlík, zelí, čaj 1a,3,7
Svačinachléb, pomazánka z taveného sýra, okurka, čaj 1ab,7
Čtvrtek
Přesnídávkatermix, vánočka, jablko, melta 1a,7
Polévkapohankovái 1a,9
Obědkuřecí na paprikách, jasmínová rýže, čaj 1a
Svačinachléb, máslo, vejce, paprika, čaj 1ab,7
Přesnídávkaslun.chléb,pomazánka ze žervé, zeleninový talíř, bikava 1abcd,7
Polévkagulášová 1a,9
Obědrybí filé, bramborová kaše, míchaný salát, čaj 1a,4,7
Svačinachléb, pomazánka z červené čočky, rajče , čaj 1ab,3,7

 

Seznam potravinových alergenů, které podléhají legislativnímu označování dle směrnice 1169/11 EU
1) Obiloviny obsahující lepek - 1a pšenice, 1b žito, 1c ječmen, 1d oves, 1e špalda
2) Korýši a výrobky z nich
3) Vejce a výrobky z nich
4) Ryby a výrobky z nich
5) Podzemnice olejná (arašídy) a výrobky z nich
6) Sójové boby (sója) a výrobky z nich
7) Mléko a výrobky z něj včetně laktózy
8) Skořápkové plody a výrobky z nich - 8a mandle, 8b lískové ořechy,8c vlašské, 8d kešu
9) Celer a výrobky z něj
10) Hořčice a výrobky z ní
11) Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich
12) Oxid siřičitý a siřičitany (ve vyšších koncentracích)
13) Vlčí bob (lupina) a výrobky z něj
14) Měkkýši a výrobky z nich

Jídelníček sestavily dle norem platných pro zdravé stravování předškolních dětí:
vedoucí školní jídelny : Lenka Maryšková
paní kuchařka : Lenka Pechová

Druh ovoce a zeleniny na svačinu se v rámci týdne může změnit.